Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του PSI αποτελεί τη βάση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Αυτό επισημάνθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, τόσο από τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και από άλλους υπουργούς.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε εκτενή αναφορά στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διευκρινίζοντας ότι θα γίνει σε δύο φάσεις. Όπως ανέφερε θα υπάρξει ένα πρώτο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει τους όρους και αμέσως μετά θα δοθούν τα ποσά για να εφαρμοστεί.

Ακολούθως θα υπάρξει προσφορά των νέων ομολόγων και ταυτόχρονα η επεξεργασία του μεσοπρόθεσμου. Ο κ. Βενιζέλος, επίσης, σημείωσε ότι θα υπάρχουν δύο διαφορετικά κείμενα του μνημονίου, δηλαδή μία νέα για την κοινότητα και ένα για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επίσης, θα υπάρξει και μία δανειακή σύμβαση η οποία αφού κυρωθεί από τη βουλή θα εκταμιευτεί η δόση, ώστε στα μέσα Μαρτίου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές μας ανάγκες για την πληρωμή των ομολόγων.

Η διαδικασία για την ολοκλήρωση του PSI θα ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου, καθώς πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.