Θετικά αποτιμούν οι κάτοικοι των μικρών νησιών την προσπάθεια της κυβέρνησης για την παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης. Όπως, μάλιστα, επισήμανε ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, υπολογίζεται ότι κάθε οικογένεια θα έχει όφελος από το συγκεκριμένο πρόγραμμα περί τα 800 ευρώ τον χρόνο. «Η πολιτεία, εμπράκτως, δείχνει ότι είναι δίπλα στους κατοίκους των μικρών νησιών και υλοποιούμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί» τόνισε, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφερόμενος στην σημερινή επίσκεψη του ίδιου και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά στα νησιά Λειψοί, Αρκιοί και Αγαθονήσι. Η επίσκεψη αφορά την υλοποίηση της παροχής δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας, θέμα που θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικό. Τόσο στον κ. Παππά, όσο και στον κ. Σαντορινιό, ο Δήμος Λειψών απένειμε αναμνηστικές πλακέτες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα των μικρών νησιών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στους Λειψούς, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Μεταξύ άλλων, άλλων τέθηκαν το θέμα της επέκτασης του λιμανιού, της αφαλάτωσης του κτιρίου επιβατών στο λιμάνι και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τις υποδομές του νησιού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber