Τους εργαζόμενους όλης της χώρας κάλεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας να δώσουν στις 9 Σεπτεμβρίου μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Μητσοτάκη – που υπόσχονται και θα ξαναϋποσχεθούν λαγούς με πετραχήλια πριν τη ΔΕΘ – στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος βρίσκεται στη Λάρυμνα  σε εκδήλωση των ΚΟ Λάρυμνας – Μαρτίνου για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, δήλωσε:

«Εδώ που βρισκόμαστε, από τη Λάρυμνα, θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ, για μια ακόμη φορά, στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους σε μια περίοδο όπου το νικέλιο έχει εκτιναχθεί στα ύψη και την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι βιώνουν μείωση μισθών, ανατροπές εργασιακών σχέσεων, περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, ανατροπές πάρα πολλών ειδών εξαιτίας των αντιλαϊκών νόμων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μια περίοδο που είναι ώριμο αίτημα και η οργάνωση της πάλης για κοινωνικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, για να γίνει πραγματικά μια βιομηχανία που θα υπηρετεί το εργατικό λαϊκό συμφέρον, τους εργαζόμενους τους ίδιους, με μισθούς, με επιδόματα, με όλα αυτά που αξίζει να έχουν οι εργαζόμενοι που έχουν παλέψει δεκαετίες τώρα και συνεχίζουν αυτό τον αγώνα με σταθερότητα και συνέπεια οργανωμένοι μέσα από τα ταξικά συνδικάτα τους.

Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός λαός βιώνει μια απαράδεκτη πολιτική, αντιλαϊκή, εξαιτίας των πολιτικών των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της ΕΕ. Στις 9 του Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι όλης της χώρας δίνουν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Μητσοτάκη – που υπόσχονται και θα ξαναϋποσχεθούν λαγούς με πετραχήλια πριν τη ΔΕΘ – στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα είμαστε παρόντες.

Όλοι πρέπει να δώσουμε το αγωνιστικό μας “παρών” απαιτώντας αυξήσεις μισθών, αυξήσεις σε κοινωνικές παροχές, αυξήσεις συντάξεων, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και βεβαίως κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων. Αυτή η πάλη θα πρέπει να αγκαλιάσει το σύνολο του ελληνικού λαού, εργάτες, υπαλλήλους, μικρομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, σπουδαστές και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών».

Η εκδήλωση στη Λάρυμνα για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση περιλάμβανε προβολή ντοκιμαντέρ, ομιλία και λαϊκό γλέντι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.