Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος μίλησε για πρώτη φορά στην τηλεόραση μετά την αποφυλάκισή του και την εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα, για τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, για τις συνθήκες στη φυλακή και πολλά ακόμα.

«Όσο περίεργο και αν ακούγεται έχω συνηθίσει πολύ γρήγορα. Έχω επανέλθει πολύ γρήγορα και απαλλαγμένος από τα προβλήματα υγείας. Μου έλειψε η οικογένεια μου η οποία με στήριξε εντυπωσιακά. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο με βοήθησαν να δραστηριοποιηθώ εκ νέου. Μην ξεχνάτε έχω και τη δίκη μου», σχολίασε αρχικά ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Μετά από πέντε χρόνια που κάνει εντύπωση η βαριά κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες. Η χώρα φτώχυνε τα τελευταία 5-6 χρόνια. Η δυσκολία επιβίωσης στην ελληνική κοινωνία επιβάλει νέους τρόπους για να ζήσουν. Να συμφωνήσω με την κυβέρνηση αν συμφωνήσουμε στο τι είναι ανάπτυξη. Η ανάπτυξη απαιτεί σχέδιο και γνώση ποιες δυνάμεις υλικές και κοινωνικές που θα φέρουν εις πέρας το σχέδιο. Η ανάπτυξη πρέπει να αφορά τους ανθρώπους. Εμείς με τον Αντρέα και το ΠΑΣΟΚ το δώσαμε στον λαό, δικτυώθηκε παντού και άνοιξε ο δρόμος για την ανάπτυξη».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος σχολίασε και το τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές, όταν αυτές πραγματοποιηθούν: «Οι πολιτικές συνθήκες στη χώρα δεν μπορούν να υποσχεθούν στη χώρα πολλά πράγματα. Δεν υπάρχει κάτι να ψηφίσω στην υπάρχουσα πολιτική σκηνή στις επόμενες εκλογές. Από το 2015 έγινε μία προσπάθεια, που εκτιμώ, για μία νέα Αριστερά. Αν δεν υπάρχει κάτι άλλο και να εγγυάται λύσεις μέχρι τότε ναι για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε».

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός μίλησε για τα χρόνια μέσα στον Κορυδαλλό και τις συνθήκες που επικρατούσαν εκεί. «Οι συνθήκες στις φυλακές μας, στον Κορυδαλλό που βρέθηκα, είναι απαράδεκτες. Χρίζουν συνολικής αναμόρφωσης. Η αντίληψη για το τι είναι φυλακή δείχνει ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι αναχρονιστική και προβληματική. Οι φτωχοί μαζικά δέχονται ποινές. Είναι τρομακτικά τα πράγματα που άκουσα όσον αφορά τις ποινές που έπεφταν σαν στραγάλια».

Ενώ συμπλήρωσε πως «σαν πρώην υπουργός δεν υφίστασαι ακριβώς την καθημερινότητα της φυλακής αλλά θα τύχουν και συγκρούσεις. Δεν με προπηλάκισαν γιατί ήμουν υπουργός αλλά γιατί ήμουν αυτός που ήμουν. Και οι απόψεις μου δεν άρεσαν».

Για το αν είχε ειδική μεταχείριση κατηγορηματικά απάντησε πως «ποτέ δεν βρέθηκα σε ωραίο κελί, ήμουν σε κανονικό». «Εκτός από τον τελευταίο καιρό που ήμουν ασθενής η διεύθυνση της φυλακής δεν μου έβαλε άλλο συγκάτοικο. Εγώ πήγα ολοκληρωμένος άνθρωπος στη φυλακή. Πήγα στη φυλακή επειδή διώχθηκα πολιτικά από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη. Ήταν συνέπεια μία πολιτικής δίωξης» υποστηρίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Η εισαγγελέας είναι υποχρεωμένη να κάνει την πρόταση της. Εμείς στις δικές μας αγορεύσεις θα έχουμε την δυνατότητα να δείξουμε την αλήθεια και να διεκδικήσουμε όχι μόνο την αθωότητά μας αλλά και την δικαίωση μας», σχολίασε για την συνέχεια του δικαστηρίου του.