«Δεν είναι διαπραγματευτική τακτική αυτή, παίζουν στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή προπαγάνδα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ύψωσε τους τόνους της κριτικής του για το θέμα του χρέους τονίζοντας:

«Στο θέμα του χρέους η κυβέρνηση παλεύει να πάρει ό,τι πήρε πέρσι, τίποτα περισσότερο, ούτε καν όσα είχαν ρυθμιστεί το 2012.  Είναι θεατής σε ένα ματς μεταξύ ΔΝΤ και Σόιμπλε. Δεν έχει θέση η ελληνική κυβέρνηση σε όλα αυτά. Για παράδειγμα, κανείς δεν ξέρει τι θέλει για την ρύθμιση του δημοσίου χρέους. Τέτοια διαπραγμάτευση δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Θεοχαρόπουλος επανέλαβε πως όσον αφορά την δημιουργία του νέου φορέα της ισχυρής, ενιαίας κεντροαριστεράς, «θα πρέπει εντός του 2017 να υπάρξει το Ιδρυτικό Συνέδριο, που θα ακολουθηθεί από την εκλογή επικεφαλής από τη βάση, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων».

«Αν προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν να μην συμμετέχει. Πέρα από την ενότητα του χώρου, θα υπάρξει και ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, ρίχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από την 2η θέση. Κανένας δεν περισσεύει από αυτή τη διαδικασία, αλλά και σε κανέναν δεν πρέπει να του επιτραπεί να εμποδίζει τη δρομολόγηση αυτών των ανοιχτών διαδικασιών. Το συνέδριο του Ιουνίου είναι ανοιχτό και όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει απόψεις. Ωστόσο η συμμετοχή σε αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για συμμετοχή στις διαδικασίες της ενιαίας παράταξης της κεντροαριστεράς», είπε ο ίδιος.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το καλοκαίρι πρέπει να είναι καλοκαίρι εξελίξεων για την προοδευτικό χώρο και τόνισε ότι «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εξελίξεις, το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνουν εκλογές εντός του 2018, καθώς η κυβέρνηση θα τεθεί προ αδιεξόδων λόγω μιας μεγάλης κοινωνικής δυσαρέσκειας που δεν θα μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει. Για αυτό πρέπει να ολοκληρώσουμε γρήγορα τις διαδικασίες, για να παρουσιάσουμε τόσο την πρόταση, όσο και το νέο φορέα της κεντροαριστεράς, για να υπάρχει η λύση για τους προοδευτικούς πολίτες».