«Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μήνυση της συζύγου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας “Documento” Κώστα Βαξεβάνη, σημειώνοντας ότι η μήνυση «βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας. Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για τον χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα».

Νωρίτερα στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας παραδόθηκαν οι δημοσιογράφοι, Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος, μετά τη μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, για το δημοσίευμα του Documento με τίτλο «Οικογένεια Στουρνάρα: Ο μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες». Οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν.