Έφτασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι όπου διεξάγεται το 1ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες με την ομιλία αυτή την ώρα του γραμματέα Ι. Σχοινά – Παπαδόπουλου  ενώ σε εξέλιξη είναι η ομιλία του πρωθυπουργού ο οποίος αναφέρει ότι θα δώσουμε προοπτική και ελπίδα στην νέα γενιά.

«Αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι πρωτοφανές διότι είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «κληρονομήσαμε μια κατάσταση διαλυμένων εργασιακών σχέσεων».

«Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα» ανέφερε και τόνισε πως «ιδεοληψία είναι να νομίζεις ότι μπορείς να καταστρέψεις τις ζωές των νέων ανθρώπων και μετά να τους κουνάς το δάκτυλο να υποταχθούν».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως «είμαστε εμείς που έστω και αργά υιοθετήσαμε το σύμφωνο συμβίωσης».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται την Κυριακή. Την έναρξη του συνεδρίου παρακολουθούν πολλά στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου ο Τάσος Πετρόπουλος, η Θεανώ Φωτίου, Πάνος Σκουρλέτης  ο Δ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας, ο διευθυντής της Κ.Ο Κώστας Ζαχαριάδης η εκπρόσωπος του κόμματος Ράνια Σβίγκου  οι πρώην υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος, Θοδωρής Δρίτσας. Επίσης η Τασία Χριστοδουλοπούλου και αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων η Άνέτα Καββαδία, ο Νίκος Φίλης, η Ε. Αυλωνίτου και ο Μάκης Μπαλαούρας.