Την επίσπευση της είσπραξης των φόρων από μεγαλοοφειλέτες ζητούν 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέσω επιστολής τους, επισημαίνοντας πως «ό,τι δεν εισπράττεται καταλήγει να επιβαρύνει τους συνεπείς φορολογούμενους».

Ειδικότερα, σε ερώτηση που κατέθεσαν, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης οι 35 βουλευτές, τονίζουν ότι «η ταχεία είσπραξη των οφειλόμενων φόρων, που αφορούν υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν στα δικαστήρια, είναι απόλυτα συνυφασμένη με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα, αλλά και με την απόλυτα δικαιολογημένη απαίτηση των πολιτών να συμμετέχουν όλοι στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με την πραγματική τους φοροδοτική δυνατότητα».

Διαφορετικά, επισημαίνουν «ότι δεν εισπράττεται από τους μεγαλο-οφειλέτες και τους φοροφυγάδες καταλήγει να επιβαρύνει επιπλέον και άνισα τους συνεπείς φορολογούμενους».

Στο κείμενο τους υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά ότι «ένα σημαντικό κομμάτι των οφειλόμενων φόρων, αποτελείται από οφειλές για τις οποίες υπάρχει αναστολή είσπραξης, λόγω προσφυγής των οφειλετών στα δικαστήρια» και προτείνουν, ως λύση σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, την «θεσμοθέτηση της κατά προτεραιότητα και τάχιστης εκδίκασης από τα δικαστήρια, εντός μέγιστης προθεσμίας 5 μηνών, όλων των προσφυγών που αφορούν φορολογικές υποθέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές σημαντικών ποσών προς το Δημόσιο».

«Έτσι, δεν θα περιμένουμε χρόνια μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις αυτές, για να μπορέσουν στη συνέχεια να εισπραχθούν τα οφειλόμενα, όπως δυστυχώς συμβαίνει μέχρι σήμερα», τονίζουν.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι Δ. Κουσελάς, Γ. Χαραλαμπόπουλος, Π. Ρήγας, Δ. Καρύδης, Β. Κεγκέρογλου, Αθ. Παπαγεωργίου, Ι. Αμοιρίδης, Μ. Παντούλας, Ι. Βλαττής, Αν. Μακρυπίδης, Β. Τόγιας, Γ. Ντόλιος, Ν. Ζωίδης, Μ. Κατρίνης, Δ. Βαρβαρίγος, Δ. Τσιρώνης, Χρ. Αηδόνης, Ν. Σαλαγιάννης, Ελπίδα Τσουρή κ.ά.