«Το αφορολόγητο δεν πρέπει να μειωθεί, γιατί θα μειώσει κι άλλο την αγοραστική δύναμη. Η κυβέρνηση αμφιταλαντεύεται σήμερα ανάμεσα στο να δεχτεί τα πάντα ή να μη δεχτεί τίποτα, αντί να προχωρεί σε αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Επίσης ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης. «Ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου είπε ότι διαπραγματεύεται η χώρα τη μείωση στο αφορολόγητο, ενώ είπε ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν εργαζόμενοι που να παίρνουν κάτω από 200 ευρώ, όταν πριν από ένα μήνα το είχε δηλώσει η υπουργός Εργασίας», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος και αναρωτήθηκε εάν οι υπουργοί μιλάνε μεταξύ τους.

«Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή κατάσταση στη χώρα να υπάρχει μια κυβέρνηση χωρίς τη στοιχειώδη σοβαρότητα την ώρα της διαπραγμάτευσης», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε ότι κάθε καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης βάζει τη χώρα σε χειρότερη θέση, καθώς, όπως υποστήριξε, τελειώνουν τα χρήματα και αυτό οδηγεί σε χειρότερα μέτρα.

Ερωτηθείς για την κεντροαριστερά είπε ότι ο χώρος θέλει ενότητα και ανανέωση. «Δεν μπορώ να διανοηθώ να μην κατέβει όλος μαζί ο χώρος αυτός στις επόμενες εκλογές για να διαδραματίσει έναν αποφασιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και προέταξε την ανάγκη νέων ιδεών μακριά από το λαϊκισμό.

Τέλος, χαρακτήρισε ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη την ένταξη του κινήματος των Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν περισσεύει».