«Η αρχική δήλωσή μου είχε μία ασάφεια» παραδέχτηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφορικά με τα όσα πει σχετικά με τη Χρυσή Αυγή που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Εννοούσα ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν και όχι ότι ένας σχηματισμός, παρέα, κόμμα, ομάδα, με ένα συγκεκριμένο πρόσημο μπορεί να αλλάξει πρόσημο», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash 96.

«Σε μία συνέντευξη που έδωσα μου έγινε μια ερώτηση εάν μου άρεσε η εικόνα στο Καστελόριζο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές… και απάντησα ότι όχι δεν μου άρεσε, γιατί θα προτιμούσα πρώτα να υπάρξει μια αλλαγή ουσίας και μετά να υπάρξουν τέτοιες εικόνες. Και ως αλλαγή ουσίας ανέφερα το ότι εάν κάποιος άνθρωπος έχει εκδημοκρατιστεί τότε μπορεί να έχει θέση σε μια φωτογραφία, εν πάση περιπτώσει, μαζί με άλλους που ανήκουν στον δημοκρατικό χώρο. Αλλά αν αυτή η ουσία δεν έχει αλλάξει προηγουμένως, δεν μπορεί να υπάρχει και αυτή η εικόνα κατά τη γνώμη μου, δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με την πρόταση του για αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας, ο Νίκος Παρασκευόπουλος είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι ποτέ μία έκκληση για διάλογο δε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με φανατισμό, μα ποτέ των ποτών. Αυτό έκανα, αυτό είπα και το είπα διευκρινίζοντας επειδή τιμώ, αγαπώ τη σημαία μου. Και πραγματικά δεν ξέρω εάν ο καλύτερος τρόπος να προστατευτεί είναι το να είναι περιχαρακωμένη από αστυνόμους και εισαγγελείς και πολλές φορές να λειτουργεί έτσι αυτό και προκλητικά προς όσους θέλουν να τη θίξουν, ή αν πρέπει να εμφυσήσουμε έναν σεβασμό σιγά-σιγά με άλλους τρόπους, με την παιδεία και με συμπεριφορές, εν πάση περιπτώσει, οι οποίες έχουν χαρακτηριστικά ηθικό-κοινωνικά».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν θα γίνουν εκλογές, οι σχετικές δηλώσεις δεν αποτελούν ούτε καν αυτό-εκπληρούμενη προφητεία. Σταδιακά θα πάμε καλύτερα, γίνονται βήματα βελτίωσης».

«Ήταν μια πολύ καλή είδηση για πάρα πολύ κόσμο η 13η σύνταξη. Αυτό δεν είναι κάτι όμως το οποίο θα επιδράσει την επόμενη μέρα, είναι μια ψηφίδα η οποία μπαίνει σε ένα μωσαϊκό το οποίο σιγά-σιγά σχηματίζεται και αλλάζουν οι απόψεις των ανθρώπων. Η κοινωνική αντίληψη δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, σιγά-σιγά αλλάζει. Απλώς πιστεύω ότι η αλλαγή θα είναι σε θετική κατεύθυνση», συμπλήρωσε.