Τη δέσμευση του να τελειώσει η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική κρίση χρέους, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», πάντως, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα. Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου αν μπορούσα να το κάνω. Αλλά δεν μπορώ». Αναφερόμενος στον τρόπο, με τον οποίο βιώνει ο ίδιος την κρίση, χρησιμοποιεί τα ρήματα «πονάω», «θλίβομαι» και «αγανακτώ».

Παράλληλα, αναφέρει πως «αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους μας στην Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός καταφέρεται εναντίον της ΝΔ αναφέροντας πως έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, αλλά επέλεξε να παρακολουθεί από την εξέδρα.

Σε ό,τι αφορά στις δικές του προθέσεις, είναι σαφής σημειώνοντας πως «ούτε διαμαρτύρομαι ούτε εγκαταλείπω. Ούτε στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσα να τα παρατήσω, να φυγομαχήσω».

Απαντήσεις δίνει και στα σενάρια για συγκυβέρνηση αναφέροντας πως «εμείς κάναμε τη δική μας επιλογή, να συνεχίσουμε τη μάχη για τη σωτηρία και αλλαγή της χώρας, να τραβήξουμε μόνοι μας το κουπί, για όσο χρειαστεί».