«Η σημερινή εξέλιξη είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι μια δομική αλλαγή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και έχει όλες τις προϋποθέσεις να μπει επιτέλους τάξη στην ανομία 27 χρόνων», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, για το αποτέλεσμα της αποψινής Διάσκεψης των Προέδρων.

Ενώ συνέχισε, «με πολύ επίπονες προσπάθειες και αφού περάσαμε από σαράντα κύματα, φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα, που κρίνεται ευρύτερα θετικό και συνθετικό. Με την βοήθεια όλων μας, το ΕΣΡ μπορεί να εκπληρώσει όλα τα καθήκοντά του, τα οποία, προφανώς δεν είναι μόνον η διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά είναι συνολικά η εποπτεία και ο έλεγχος ώστε να έχουμε, επιτέλους, ένα επίπεδο αντικειμενικής πληροφόρησης και ποιότητας.

Καταλήγοντας πως «είναι ένα θετικό σήμα ισονομίας στην κοινωνία, να καταβάλλουν κι αυτές οι επιχειρήσεις το τίμημα – το οποίο συνθετικά θα αποφασιστεί – να γίνει όλη η διαδικασία νόμιμη και να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Οι προοπτικές είναι πολύ καλές και θα βοηθήσουμε όλοι να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι».