Την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη προκάλεσε η ονομαστική αναφορά που έκανε στον ίδιο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε εσκεμμένα αγνόησε, είτε πραγματικά δεν γνωρίζει. Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής η οποία συνεδρίασε, τα μέλη που την συναποτελούν είναι επτά. Δύο είναι από αυτούς μόνο μέλη της κυβέρνησης και οι υπόλοιποι είναι δικαστές και ένας εκπρόσωπος της ΝΔ. Και αυτή η επιτροπή του πόθεν έσχες δεν βρήκε το παραμικρό να καταμαρτυρήσει και να καταγράψει για το δικό μου πόθεν έσχες. Άρα ελπίζω και πιστεύω ότι θα ανακαλέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση και πρόσθεσε:

«Πραγματικά είναι λυπηρό σε μια τέτοια συζήτηση που το θέμα είναι η διαφθορά και η αντιμετώπιση και της διαφθοράς και της διαπλοκής, τα επιχειρήματα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι τόσο ισχνά και να αναφέρει ονόματα που έχουν λήξει τα θέματά τους».