Η έξαρση της εγκληματικότητας πυροδότησε πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι «τον τελευταίο χρόνο αναπτύσσονται πολιτικές δυνάμεις, που επενδύουν στην κοινωνία του φόβου και επιλέγουν να δημαγωγούν στο όνομα της ασφάλειας προκειμένου να ισχυροποιήσουν την αντιπολιτευτική τους στάση» και επεσήμανε ότι χρειάζεται διεθνής συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών καθώς και της δικαιοσύνης.

Ο yπουργός παραδέχθηκε ότι σημειώνονται συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας, ωστόσο σημείωσε ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, επιχειρείται η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησε κατανόηση και εθνική συναίνεση.

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε στον υπουργό «θράσος» και τον κατηγόρησε ότι «δεν ξέρει τι του γίνεται» τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας , αποστροφή που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παπουτσή, ο οποίος διαμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν ούτε στο ΛΑΟΣ ούτε σε άλλες δυνάμεις της άκρας δεξιάς, να οργανώσουν τους πολίτες έτσι ώστε να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και επεσήμανε ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις στοχεύουν να μειώσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος, προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Παράλληλα ζήτησε από τον κ. Γεωργίαδη να αφήσει «την έννοια της επιβεβαίωσης του θράσους έξω από την αίθουσα».