Παραιτήθηκε ο Παραράς μετά τις κατηγορίες για σχέσεις με την Χούντα

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:33
07/10/2016
Παραιτήθηκε ο Παραράς μετά τις κατηγορίες για σχέσεις με την Χούντα
4
loading

Παραιτήθηκε από την Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο καθηγητής και επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Πέτρος Παραράς, έπειτα από καταγγελίες ότι είχε ρόλο στην επιτροπή για την εκλαΐκευση του Συντάγματος της Χούντας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της Βουλής, έκανε λόγο για ευτελισμό του Συντάγματος καταγγέλλοντας: «Συμπεριλάβατε τον κ. Παραρά. Το ξέρετε πως ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της χούντας. Δεν ντραπήκατε; Ανακαλέστε τώρα».

Ο κ. Παραράς επικαλείται ως λόγους της παραίτησής του την τελική σύνθεση της επιτροπής, η συμμετοχή στην οποία «δεν προϋποθέτει  οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου», εφόσον ο ρόλος της αφορά την ακρόαση θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, αλλά και «τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου».

«Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος», επισημαίνει.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Παραρά

«Κατόπιν προτροπής του φίλου μου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου απεδέχθην να μετάσχω σε επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την προεδρία της οποίας, όπως με πληροφόρησε, θα προτεινόταν να αναλάβει ο ακαδημαϊκός κ. Μ. Σταθόπουλος. Πληροφορήθηκα όμως χθες ότι παρόμοια επιστημονική επιτροπή θα συγκροτηθεί στο μέλλον» αναφέρει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«H αρμοδιότητα της επιτροπής διαλόγου, όμως, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την κοινωνία, για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος. Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου.

Άλλωστε, ο δημόσιος διάλογος προϋποθέτει την τήρηση αρχών δημοκρατίας και σεβασμού, τις οποίες ορισμένες πλευρές φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένες να τηρήσουν, όπως προκύπτει από τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος.

Σας ευχαριστώ, λοιπόν, για την τιμή που μου κάνατε, αλλά για τους παραπάνω λόγους υποβάλλω την παραίτησή μου από την ανωτέρω επιτροπή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar vataki

  Πόσων χρόνων είναι? Για να καταλάβουμε τι γίνεται!

 2. avatar ΔΣΕ

  ηταν ή δεν ηταν στην επιτροπή για την εκλαΐκευση του Συντάγματος της Χούντας.

 3. avatar kyrik

  Γι αυτό πού τού καταλογίζουν όμως... ούτε κουβέντα. Πού σημαίνει ότι είναι αλήθεια και παραιτήθηκε πρίν βγάλουν και άλλα στη φόρα.

 4. avatar zulu

  [...] δεν κατάλαβα ήταν μέλος αυτής της επιτροπής η οχι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει