Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης με πολυμελές κλιμάκιο έγιναν σήμερα δεκτοί από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο, στην Πατριαρχική Καθέδρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αίγυπτο.

Παρουσία του μητροπολίτη Άκκρας Ναρκίσσου, πατριαρχικού επιτρόπου Αλεξανδρείας, του επισκόπου Ναυκράτιδος Μελετίου και των κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής, στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για ό,τι προσφέρει ο Ελληνικός Στρατός στα πέρατα της Αφρικής υπέρ της Ιεραποστολής, όπως για παράδειγμα οι καμπάνες που είναι φτιαγμένες στα χυτήρια των ναυπηγείων του ελληνικού στόλου και ευχήθηκε «υπέρ του φιλοχρίστου Στρατού της Ελλάδος».

Εν συνεχεία, καλωσόρισε τον κ. Αμανατίδη, στον οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για «τη συνδρομή και πρόνοια της Μητέρας Πατρίδος υπέρ του Παλαιφάτου Πατριαρχείου».

Επιπρόσθετα, ζήτησε και από τα δύο κυβερνητικά στελέχη «να μην ξεχνούν τον αιγυπτιώτη Ελληνισμό που ακόμα κρατά τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην ένδοξη Νειλοχώρα».

Μάλιστα, επ’ ευκαρία της επισκέψεως, τους δώρισε τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Σάββα. Τέλος, συνομίλησαν κατ’ ιδίαν για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο υπουργών και του Πατριαρχείου, ξεναγήθηκαν στους χώρους των Πατριαρχικών Μουσείων και αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Τα δύο μέλη της ελληνικής κυβέρνησης συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο Χρήστος Μιχαήλ Διάμεσης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Εμμ. Κακαβελάκης, ο ειδικός γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας δρ. Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, υψηλόβαθμα στελέχη των δύο υπουργείων και εκπρόσωποι της ελληνικής παροικίας.