Ένταση επικράτησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ όπου ήταν καλεσμένος ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Κατά την διάρκεια της συζήτησης για τα κανάλια ο κ. Κουρουμπλής επιτέθηκε στους δύο δημοσιογράφους λέγοντας ότι «όταν έκλεισε η ΕΡΤ δεν κλαίγατε».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η συζήτηση ήρθε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με τον υπουργό Εσωτερικών να επισημαίνει: «Όπως έχω πει πολλές φορές στο ΣΚΑΪ γκρινιάζατε και παίρνατε θέσεις, έτσι προκατειλημμένα, ότι εδώ θα παιχτεί ένα παιχνίδι αδιαφανές και τώρα είστε πολύ εκτεθειμένοι αλλά εξακολουθείτε να μιλάτε με τον ίδιο τρόπο και μερικές φορές μπερδεύω το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας με αυτά που λέτε σε ορισμένες εκπομπές».

Σε ερώτηση αν θα ήταν καλύτερο να λειτουργούν περισσότερα κανάλια απάντησε: «Δεν θα ήταν καλύτερο να λειτουργούν δέκα κανάλια, γιατί τα δέκα κανάλια λειτουργούσαν 27 χρόνια, ξέρουμε πολύ καλά πως ζούσαν και ξέρουμε και πολύ καλά ότι ποτέ δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ για τις συχνότητες που χρησιμοποιούσαν».

«Όσα κι αν λέτε εκτίθεστε, γιατί μέχρι προχθές μου λέγατε ότι δεν θα πάρετε άδεια στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ότι σας έχουνε κομμένους και τώρα λοιπόν που η διαδικασία έγινε με αυτόν τον τρόπο, πήρατε την άδεια που δικαιούσασταν, τώρα λέτε πάλι τα ίδια. Δεν πειράζει ας υπάρχει τέτοια παρωδία, ας πληρώνουν αυτοί που δεν πλήρωναν ποτέ στο δημόσιο ταμείο και θα κρίνει ο ελληνικός λαός αυτή την παρωδία».

Θα πέσει μαύρο στα κανάλια που δεν λειτουργούν, ρώτησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Κούτρας για να πάρει την απάντηση: «Ότι λέει ο νόμος. Αν κατάλαβες ότι αυτό λέει ο νόμος αυτό θα γίνει. Όταν έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ όμως δεν κλαίγατε. Όταν έκλεισε η ΕΡΤ και έφυγαν 2.500 άνθρωποι και αφήσατε τις παραμεθώριες περιοχές εκτεθειμένες, δεν κλαίγατε. Όπως δεν κλαίγατε και για το Άλτερ, όπως δεν κλαίγατε και για την Ελευθεροτυπία».

Όσον αφορά στο μέλλον των εργαζομένων ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: «Οι δεσμεύσεις που υπάρχουν είναι ότι θα υπάρξει ένας αριθμός στα καινούργια κανάλια. Εγώ είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν και συνεργασίες , θα προκύψουν και εξελίξεις.  Επίσης υπάρχουν τα θεματικά κανάλια που θα προκύψουν».