Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης θα ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τις επιλογές της, στην ομιλία του, το πρωί του Σαββάτου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε σήμερα στους συνεργάτες του ότι «αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι μια εθνική Ελλάδος, μια συστράτευση όλων των πολιτικών κομμάτων, ή τουλάχιστον εκείνων των αστικών κομμάτων, που μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης θα αναφερθεί στην κατάσταση και θα τονίσει ότι έχει κάνει όλες τις προσπάθειες, που μπορούσε, προκειμένου να πείσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, «για να κάνουμε μια εθνική Ελλάδος, για να πάμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη κατάσταση».

Επίσης, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα επικρίνει τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι δεν τολμά να πάει σε εκλογές, ενώ θα κατηγορήσει και τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει επί της ουσίας εκλογές, γιατί -σύμφωνα με τον ΛΑ.Ο.Σ.- περιμένει να καταπέσει τελείως το ΠΑΣΟΚ, και τα κορυφαία του στελέχη να εξαντλήσουν το πολιτικό τους κεφάλαιο.

Ακόμη ο κ. Καρατζαφέρης θα θέσει το ερώτημα σε ποια χώρα θα αναλάβει ο κ. Σαμαράς πρωθυπουργός, ενώ θα υποστηρίξει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες βαδίζουμε ταχύτατα προς τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του κ. Καρατζαφέρη, για τον ΛΑ.Ο.Σ. «η πραγματική χρεοκοπία έχει ήδη συντελεστεί, απλώς δεν υπάρχει ληξιαρχική πράξη», ενώ ο Πρόεδρος του κόμματος θα μιλήσει και για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θα αναφέρει ότι του εξέθεσε την κατάσταση και ότι πλέον αναμένει να δει τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει ο Πρόεδρος «για να προστατεύσει τη χώρα από τον κατήφορο που έχει πάρει».

Ο Γ. Καρατζαφέρης θα αναφερθεί στις προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μεταξύ άλλων, θα προτείνει την απομάκρυνση όλων των λαθρομεταναστών, τη δημιουργία ενός υπερυπουργείου Αδήλων Πόρων και Ανάπτυξης, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τα υπουργεία Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αποδήμου Ελληνισμού.

Επίσης θα προτείνει την κατάργηση του «πόθεν έσχες» για την αγορά κατοικίας, τον επαναπατρισμό κεφαλαίων χωρίς καμία επιβάρυνση, υπό την προϋπόθεση ότι το 75% του κεφαλαίου θα κατατεθεί σε ελληνική τράπεζα και με το υπόλοιπο 25% θα αγοραστούν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Θα προτείνει ακόμη το πάγωμα τιμών σε όλα τα προϊόντα και φάρμακα για μια τριετία, ενιαίο μισθολόγιο για όλους, με εφαρμογή της αρχής του 7πλασιου (δεν θα υπάρχει κανένας μισθός ανώτερος από το 7πλασιο του βασικού) κίνητρα για επενδύσεις, ελληνική ιθαγένεια σε οποιονδήποτε ξένο, χωρίς προϋποθέσεις, αν επενδύσει, τουλάχιστον για μια δεκαετία, πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

Ακόμη ο κ. Καρατζαφέρης θα προτείνει κίνητρα για διατήρηση θέσεων εργασίας, όπως το αφορολόγητο του κύκλου εργασιών μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ, αρκεί η επιχείρηση να απασχολεί τουλάχιστον 4 άτομα προσωπικό, πέραν από άτομα της οικογένειάς του.

Σε ό,τι αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, θα προτείνει ανακατανομή του δυναμικού, αντί για απολύσεις και εφεδρεία, με στόχο την ανταγωνιστικότητα.

Επίσης, θα προτείνει τη σύσταση ενός ενιαίου ασφαλιστικού φορέα για όλους, την κατάργηση των ενσήμων και την αντικατάστασή τους με το «τέλος κατανάλωσης στα προϊόντα και σε υπηρεσίες», το οποίο θα το πληρώνουν όλοι και θα πηγαίνει για ασφαλιστικές εισφορές.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., η κατάργηση των ενσήμων σημαίνει αύξηση 30% σε όλους τους μισθούς, με ενσωμάτωση της εργοδοτικής εισφοράς στο μισθό.

Τέλος, θα προτείνει την επιβολή φορολογίας διοξειδίου του άνθρακα, κατά τα πρότυπα της Γαλλίας, ώστε τα εισαγόμενα προϊόντα να μην είναι φθηνότερα από τα εγχωρίως παραγόμενα.