Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βαρσοβία είχε ένα σύντομο διάλογο και με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τριντό όταν είδε τον έλληνα πρωθυπουργό του είπε «Γεια», στα ελληνικά, με τον κ. Τσίπρα να απορεί και να τον ρωτά αμέσως πως και γνωρίζει ελληνικά.

Ο Καναδός πρωθυπουργός του εξήγησε ότι έχει επαφές με την ελληνική κοινότητα στον Καναδά, η οποία, μάλιστα, τον στηρίζει. Ο κ. Τσίπρας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνέχεια του είπε πως γνωρίζει ότι έχει επισκεφθεί τη χώρα μας, με τον κ. Τριντό να του απαντά: «Ναι, μικρός με τον πατέρα μου!».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο εκείνο της συζήτησης των Τσίπρα-Τριντό ήρθε ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος τους είπε: «Εσείς είστε νέοι, αντέχετε, εγώ σε λίγο βγαίνω στη σύνταξη!», ενώ ο πρωθυπουργός είπε στον «πλανητάρχη» πως «κρίμα που δεν είχες την ευκαιρία να έρθεις στην Ελλάδα», με τον Ομπάμα να του λέει πως θα έρθει στη χώρα μας τώρα «που βγαίνω σε σύνταξη».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, είχε επίσης , σύμφωνα με πληροφορίες , συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα για μια συνεργασία νοτίων και προοδευτικών δυνάμεων κατά της λιτότητας.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο συζήτησε θέματα τρομοκρατίας στην Τουρκία, για την συνέχιση της συνεργασίας για το προσφυγικό ενώ συζήτησαν και για το Κυπριακό.