Σκουρλέτης: Βάζουμε ένα θετικό κοινωνικό πρόσημο στα μέτρα

Την έκπτωση 15% της ΔΕΗ στους συνεπείς καταναλωτές επικαλέστηκε ο υπουργός


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:04
02/06/2016
Σκουρλέτης: Βάζουμε ένα θετικό κοινωνικό πρόσημο στα μέτρα
4
loading

Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας που αφορά τον διαγωνισμό, καθώς επίσης και των αναγκαίων καταστατικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν στον ΑΔΜΗΕ μετά την εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή, ορίζει τροπολογία που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα, την οποία υποστήριξε στην Ολομέλεια ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Σκουρλέτης.

Ακόμη, η τροπολογία αφορά θέματα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ώστε να παρεμβαίνει αναλόγως με τους στόχους των δημοπρασιών ρεύματος, που τίθενται από τον νόμο, και να παρεμβαίνει μέσα από αυτή καθαυτή τη διαδικασία της αγοράς ως προς την επίτευξη των στόχων. Τέλος, γίνεται σαφής αναφορά στον ρόλο της ΡΑΕ, έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι όροι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

«Διαψεύστηκαν εκείνοι που έλεγαν ότι "την πατήσαμε" και θα χρειαστεί να αλλάξουμε το βασικό περιεχόμενο των τροπολογιών για τον νέο ΑΔΜΗΕ και συνακολούθως να καταργήσουμε τον προηγούμενο νόμο για την ιδιωτικοποίησή του. Διαψεύστηκαν και για τον μηχανισμό των δημοπρασιών ρεύματος και για τη συνακόλουθη, με την εφαρμογή αυτού του νόμου, κατάργηση για τη μικρή ΔΕΗ. Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες των ΜΜΕ που προέβλεπαν υποχώρησή μας» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός αιτιολόγησε ότι στο τελευταίο νομοσχέδιο υπήρχε διάταξη που αφορούσε την κατάργηση του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για τους ηλεκτροπαραγωγούς, επισημαίνοντας πως η θετική επίδραση αυτού του μέτρου, ήδη, φαίνεται στην αγορά. Προς επιβεβαίωση αυτού επικαλέστηκε την ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΗ για εκπτώσεις από την 1η Ιουλίου, κατά 15% στα τιμολόγια των συνεπών καταναλωτών. «Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνησή μας βάζει ένα κοινωνικό θετικό πρόσημο στα μέτρα που λαμβάνει» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως, για πρώτη φορά, φαίνονται σημάδια αποκλιμάκωσης της πίεσης που υφίσταται σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ «κάτι που σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου μάς δίνουν την δυνατότητα να πάμε σε αυτήν τη μείωση των τιμολογίων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar petmath

  η ρητρα πετρελαιου τι έγινε ρε [...];;;;;;; ισχύει μόνο προς τα πάνω;;;;;;;

 2. avatar rataplan

  Πάλι παραμύθια φάε [...] ελληνα κουτόχορτο.Πείτε τους να μαθενουνε πως στο παιχνίδι του ρεύματος δεν είναι μόνο η δεη υπάρχουν ιδιωτικές που προσφέρουν 15% φθηνότερο ρεύμα.Το ότι μειώνει ακριβώς στο ίδιο ποσοστό και η ΔΕΗ απλή σύμπτωση?Τυχαίο δεν νομίζω.

 3. avatar jasmine

  Τι λες ρε παιδι μου!!! Αυτο κι αν ειναι μετρο ανακουφισης! Τωρα θα ερθει η \'αναπτυξη\'!!

 4. avatar SER 30

  ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕΙΟΝ 6 0 % ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 4 0 % ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ . ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 1 0 0 0 ΕΥΡΩ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 3 0 0 ΕΥΡΩ ΤΑ ΑΛΛΑ 6 0 0 ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΕΛΛΟ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΡΩΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ \'\' ΠΑΡόΧΩΝ \" ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 2 0 % ΠΙΟ ΚΑΤΩ . ΕΧΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ ΟΜΟΡΦΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει