Για την κίνηση της Νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσει από την βουλή κατά την ψηφοφορία της τροπολογίας για τις offshore, μίλησε ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Μιλώντας στον Real Fm ο κ. Κακλαμάνης ουσιαστικά διαφοροποίησε την θέση του για το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Χαίρομαι που δεν υποκύψαμε στον καθεστωτικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δυστυχώς έκαναν άλλα κόμματα στη Βουλή και να πάμε να ψηφίσουμε από τον φόβο, ενδεχομένως του λαϊκού κόστους, “ναι” στη συγκεκριμένη τροπολογία. Το πρόβλημα δεν ήταν ούτε πολιτικό, ούτε νομικό, ήταν καθαρά για μας ιδεολογικό. Ποινικοποιείται κάθε μορφής επιχειρηματικότητας με αυτή την τροπολογία. Ήταν ιδεολογικό για εμένα το θέμα κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει η ΝΔ»,τόνισε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

«Εγώ θα προτιμούσα να μέναμε μέσα στη Βουλή, να δίναμε τη μάχη μας, την ιδεολογική και πριν από την ψηφοφορία ας αποχωρούσαμε. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα για εμένα, το ότι αποχωρήσαμε. Διότι, αισθάνθηκα λίγο άσχημα τρεις ώρες να μας λένε ότι μας λέγανε, τα περισσότερα ψέματα, και να μην υπάρχει αντίλογος. Πέραν του ότι, πρέπει να σας πω, ότι ο κανονισμός της Βουλής είναι σε κάποια σημεία σοφός. Δηλαδή σου δίνει το δικαίωμα της άρνησης ψήφου με τη μαγική λέξη “παρών”, αλλά το κυρίως θέμα για το οποίο εγώ είμαι χαρούμενος με τη στάση του κόμματός μου είναι ότι δεν υποκύψαμε στο λαϊκισμό και δεν ψηφίσαμε “ναι” σε μία επαίσχυντη αλλαγή που ποινικοποιεί κάθε μορφής επιχειρηματικότητας».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν λίγο νωρίτερα και οι δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Τραγάκη.