Στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου πρόκειται να παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Μόσιαλος, η βασική κατεύθυνση όσων θα εισηγηθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης είναι η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα πληθυσμιακά κριτήρια, τα οποία θα υπάρχουν στο νομοσχέδιο, δεν αποτελούν εμπόδιο προς την κατεύθυνση αυτή .

Σχετικά με τις προθέσεις των ιδιοκτητών ταξί να προχωρήσουν σε αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, όπως κι άλλων κοινωνικών ομάδων, ο κ. Μόσιαλος, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο δυναμικά στις μεταρρυθμίσεις και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ενώ υπενθύμισε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι για να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι που έχουν τεθεί χρειάζεται η κοινή προσπάθεια όλων.