Για τα όσα συνέβησαν όταν ανέλαβε υπουργός Οικονομικών, αλλά και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κι όλα όσα ακολούθησαν, μίλησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή «Αυτοψία» που θα προβληθεί απόψε στον «Alpha».

Ο πρώην υπουργός καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, λέγοντας πως «στη διετία 2007-2009 έγινε ο πλήρης εκτροχιασμός της ελληνικής οικονομίας κι αν προσθέσει κανείς το μεγάλο ψέμα για τα στατιστικά στοιχεία που διέλυσε την αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη, φτάνουμε στο σημείο που δεν υπήρχε γυρισμός».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μόνο «το κονδύλι για την αγορά εφημερίδων στο υπ. Οικονομικών ήταν πάνω από 30.000 ευρώ το μήνα»!

Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις επί υπουργίας του, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως «υπήρχαν φωνές που δεν ήθελαν να κάνουμε μια σειρά αλλαγών, πέραν των περικοπών», συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και τον κ. Βενιζέλο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έστρεψε τα βέλη του κατά του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως η φιλοδοξία του κ. Βενιζέλου για την πρωθυπουργία «ήταν πάνω από άλλα πράγματα».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και κατά του κ. Βαρουφάκη, λέγοντας πως «κάποιος που εμφανίζεται με σκαρπίνια για να παίξει ρακέτες στην παραλίες, είναι κάτι αντίστοιχο με τον τρόπο που εμφανιζόταν ο Βαρουφάκης στο Eurogroup».

Επίσης, ο υπουργός κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να μας εξηγήσει γιατί δανείζεται μόνο για να αποπληρώσει τους τοκογλύφους».

Όσο για την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι «εμφανίστηκαν δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μου ζήτησαν να τους δώσω στοιχεία για το Βενιζέλο. Εγώ απάντησα ότι τέτοια παιχνίδια δεν παίζω και ό,τι είχα να πω το είπα στη Βουλή». Όπως είπε, η συνάντηση αυτή με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε στη Βουλή, αλλά εκτός.

«Εγώ δεν συγκαλύπτω τίποτα. Έγινε μια συγκεκριμένη συζήτηση, κανείς δεν με διέψευσε», δήλωσε, ενώ ερωτώμενος για το αν έχει αποδείξεις για τα όσα ισχυρίζεται, αρνήθηκε να απαντήσει, εξηγώντας όμως πως «δεν θα έγγραφα κάτι τέτοιο αν ήμουν στον αέρα…»

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως έκανε λάθη στο χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ, όχι όμως αφαιρέσεις ονομάτων.

«Μου χει αφήσει αισθήματα πικρίας αυτή η ιστορία», δήλωσε και αναφερόμενος στους δικαστές είπε πως αν και «όλα τα στοιχεία έδειχναν προς απαλλαγή, υπήρχε πίεση να υπάρξει κάποιου είδους τιμωρία».