Για το καλοκαίρι του 2015, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για το νέο κόμμα Πλεύση Ελευθερίας, μίλησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, το βράδυ της Πέμπτης, στον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι «Ε».

«Η Πλεύση Ελευθερίας επιθυμεί να εκφράσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δεν εκφράζεται από τα βουλευτικά ούτε από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. Θέλει να φέρει πραγματικά τους πολίτες στο προσκήνιο και να αναδείξει νέους, άφθαρτους ανθρώπους, χωρίς κομματική διαδρομή κατά κύριο λόγο. Η συνεργασία με την Λαϊκή Ενότητα ήταν μια ιστορική και πολιτική επιλογή, επειδή η σκηνοθεσία των εκλογών του Σεπτεμβρίου δεν επέτρεπαν να μη γίνει η σύμπλευση», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Διευκρινίζοντας πως η ίδια δεν είναι πρόεδρος του νέου κόμματος, αλλά επικεφαλής της πρωτοβουλίας, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Όταν ανεδείχθην πρόεδρος της Βουλής λειτούργησα θεσμικά, χωρίς ομάδες και βαρονείες, και όταν ο Τσίπρας αποφάσισε να διαλύσει τη Βουλή για να θέσει τέρμα σε μία αντιμνημονιακή πορεία, τότε έκανα το καθήκον μου, δηλαδή να συμπράξω για να αμυνθούμε σε αυτή την επιχείρηση πολιτικής εκκαθάρισης».

«”Η Πλεύση Ελευθερίας δεν έρχεται να διαιρέσει τις δυνάμεις, αλλά να τις πολλαπλασιάσει. Όλα πρέπει να γίνουν για να βρει έκφραση η συντριπτική πλειοψηφία της Ελλάδας που είναι αντιμνημονιακή», επισήμανε ακόμη.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού, τόνισε: «Δεν υπάρχει πιο ανέντιμο πράγμα από αυτό που έκανε ο Τσίπρας, δεν υπάρχει πιο ανέντιμο πράγμα από το να παίρνεις το βροντερό, κατά ποσοστό 62%, ΌΧΙ του ελληνικού λαού και να το κάνεις ΝΑΙ. Είναι ακόμη πιο ανέντιμο να προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από σενάρια ότι δήθεν κάποιοι σε έριξαν».

«Ο Τσίπρας μπορούσε να παραιτηθεί πριν υπογράψει αυτό το όνειδος. Αυτό όφειλε να κάνει. Είναι ψέμα ότι δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί περαιτέρω γιατί γνωρίζουμε ότι δεν αξιοποίησε ένα πολύ ισχυρό όπλο, που ήταν το πόρισμα της Επιτροπής για το χρέος, κάτι που ανάγκασε και το ΔΝΤ να παραδεχθεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Συνέχισε λέγοντας ότι «επέλεξε να κάνει επιχειρήσεις εκβιασμού και τραμπουκισμού εναντίον της προέδρου της Βουλής, επέλεξε να κοροϊδέψει το κόμμα του λέγοντας ότι θα κάνει συνέδριο τον Σεπτέμβριο και όχι εκλογές, επέλεξε να προφασίζεται πως θα ζητήσει την εμπιστοσύνη γιατί δήθεν κάποιοι θα τον ρίξουν και τότε σκηνοθέτησε εκλογές μαζί με τους δανειστές, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρακάμπτοντας τη Βουλή».

Σε ερώτηση για το «ευρώ ή δραχμή», η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε, μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι δεν μπορεί για κανένα νόμισμα να καταλύεται το Σύνταγμα. Τίποτε δεν είναι ούτε απαραίτητο, ούτε απόλυτη προϋπόθεση όταν διακυβεύεται η Δημοκρατία στη χώρα».