Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Δημοκρατική Αριστερά κάνοντας λόγο για «μία χωρίς προηγούμενο φοροκαταιγίδα, που διαλύει κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό».

«Οι συνεχείς επικοινωνιακοί τακτικισμοί της κυβέρνησης, που ονομάστηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς του κ. Τσίπρα  “σκληρή διαπραγμάτευση”, και η καθυστέρηση της αξιολόγησης,  έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα οι πολίτες να κληθούν να πληρώσουν, επί πλέον έναν βαρύτατο λογαριασμό δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση με τις επιλογές της  στο ασφαλιστικό μεταβάλει σε επιδόματα φτώχειας τις συντάξεις, ακόμα  και εργαζομένων που πλήρωναν μεγάλες εισφορές επί 40 έτη, ενώ την ίδια ώρα εξαπολύει μια χωρίς προηγούμενο φοροκαταιγίδα, που διαλύει κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό.

Είναι αναγκαίο έστω και τώρα η κυβέρνηση να σταματήσει τους πολιτικούς ακροβατισμούς, να αποκτήσει σχέδιο και στόχους ώστε να κλείσει η αξιολόγηση πριν να είναι αργά. Το συμφέρον της χώρας δεν μπορεί να μπαίνει  για πολλοστή φορά σε δεύτερη μοίρα προς χάριν του εντυπωσιασμού  του εκλογικού  της ακροατηρίου».