Σενάρια συνεργασίας που φτάνουν μέχρι και σε σχηματισμό κυβέρνησης «εκτάκτου ανάγκης» κάνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα το γύρο των πολιτικών γραφείων κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων.

Η συναίνεση και υπερψήφιση από την ΝΔ του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ άνοιξε και πάλι μια συζήτηση που για πολλούς είχε τελειώσει στις αρχές του καλοκαιριού παγώνοντας τις σχέσεις Παπανδρέου -Σαμαρά.

Οι «συναινετικοί» και των δύο σχηματισμών επανεμφανίστηκαν ,και κατέγραψαν την θέση τους κόντρα στην λογική των ηγεσιών.

Ο Δ.Ρέππας με συνέντευξη του στην Realnews, αναρωτιέται γιατί είναι καλύτερη μία αναγκαστική κυβερνητική συνεργασίας έπειτα από εκλογές, από μία συνεργασία που προκύπτει εκουσίως ως πολιτική επιλογή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σημείωσε ότι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι μία ανοικτή προοπτική, είτε γίνουν είτε όχι πρόωρες εκλογές.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, όταν ρωτήθηκε για στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επισήμανε: «Τα μεγάλα κόμματα πριν από τις εκλογές διεκδικούν παντού την αυτοδυναμία. Η ΝΔ έχει με το μέρος της τις δημοσκοπήσεις. Αλλά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η εθνική συνεννόηση είναι πάντοτε επιτακτική ανάγκη. Γιατί μπορέσαμε και συνεννοηθήκαμε το 1974 και δεν μπορούμε τώρα;».