«Μονομερής ενέργεια δεν είναι και η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θα προχωρήσει σε υλοποίηση όσων έχουμε συμφωνήσει», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM», απαντώντας σε όσους αναφέρουν ότι η ψήφιση των νομοσχεδίων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό αποτελεί μονομερή ενέργεια.

«Συμφωνήσαμε για 3,5% πλεόνασμα στη διάρκεια της τριετίας, το πώς θα γίνει αυτό θα το καθορίσει η κυρίαρχη ελληνική κυβέρνηση» είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις συμφωνίες και υπενθύμισε ότι η αντιπολίτευση χαρακτήριζε μονομερή ενέργεια και τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις εκατό δόσεις, αλλά τελικά –όπως είπε– ψηφίστηκαν και υλοποιούνται.

«Αν το ΔΝΤ τα χαρακτηρίζει μονομερή ενέργεια είναι σαν να μας ζητάει να πέσουμε από τον πέμπτο όροφο και να περιμένει από κάτω το ασθενοφόρο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτό που αποκαλύφθηκε και από τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου είναι ότι το ΔΝΤ κατέχεται από «ανάλγητες και νεοφιλελεύθερες συνταγές».

Όπως υπογράμμισε, οι προσπάθειες της κυβέρνησης επικεντρώνονται στην ανακούφιση των ανέργων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώ χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ευρώπη «ταυτόχρονες κινήσεις δημιουργίας και συγκρότησης συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Εξάλλου, αναφερόμενος στην παρουσία του ομογενή Ιβάν Σαββίδη στη χθεσινή συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον απόδημο ελληνισμό, υπογράμμισε ότι έστειλε σαφές μήνυμα στην ομογένεια να βοηθήσουν την Ελλάδα οι απόδημοι και τόνισε ότι οι επενδύσεις, ύψους 1 δισ. και πλέον ευρώ του κ. Σαββίδη στην Ελλάδα, αποτελούν πρότυπο μοντέλο επιχειρηματικότητας.