Η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος κυριάρχησε στη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρο του ομώνυμου ιδρύματος και την Κέρι Κένεντι, πρόεδρο του ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights».

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τις δύο κυρίες να ασκήσουν την επιρροή τους σε μεγάλα ιδρύματα ανά τον κόσμο, προκειμένου να επιδείξουν ενδιαφέρον και να στηρίξουν την προσπάθεια της Ελλάδας.

Η κα Βαρδινογιάννη ενημέρωσε τον υπουργό για την πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» να αναλάβει την χρηματοδότηση κέντρου φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ ανέφερε ότι το ίδρυμα έχει στην διάθεση του υπουργείου έτοιμα 2.000 εμβόλια προκειμένου να τα διοχετεύσει όπου κρίνει εκείνο αλλά και όσα ακόμη χρειαστούν.

Από την πλευρά της η κα. Κένεντι χαρακτήρισε συγκινητική τη ανταπόκριση των Ελλήνων στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι καρδιές όλων μας ραγίζουν όταν βλέπουμε ανθρώπους να παλεύουν τόσο σκληρά, να χωρίζουν από τις οικογένειές τους, να βλέπουν τα σπίτια τους να είναι κατεστραμμένα από τις κυβερνήσεις τους και τον ISIS και να ψάχνουν να βρουν δρόμο για την Ευρώπη και σήμερα να επιστρέφουν στην Τουρκία. Είναι πολύ σκληρό γι’ αυτούς. Ωστόσο, η συμπόνια του υπουργού για όσους παλεύουν είναι πραγματικά εμφανής. Είναι σημαντικό να έχουμε συνεργασία κυβέρνησης και ιδιωτών που να εργάζονται για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους».

Η κα. Κένεντι είναι ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας, κόρη του Ρόμπερτ Κένεντι και ανιψιά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.