Λίγες ώρες πριν οι πρώτοι μάρτυρες περάσουν το κατώφλι της προανακριτικής για το Βατοπέδι, η ΝΔ πετάει το γάντι στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για σκευωρία.

Δια στόματος του Ευριπίδη Στυλιανίδη και με αφορμή σχετική ενημερωτική επιστολή του Προέδρου του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών κ. Γιάννη Μουρμούρα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε ειδικότερα ότι για την εκτίμηση της αξίας των επίμαχων εκτάσεων δεν υπάρχει μόνο ένα πόρισμα, όπως ήταν ως τώρα γνωστό, αλλά τέσσερα.

Υποστήριξε μάλιστα ότι τα τέσσερα πορίσματα συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους και ότι το ΠΑΣΟΚ τα γνώριζε και τα απέκρυψε σκοπίμως.

Υπενθυμίζεται ότι πάγιο αίτημα της ΝΔ στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης είναι η επανεκτίμηση της αξίας των ακινήτων.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, από τα τέσσερα αυτά πορίσματα τα δύο είναι του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών και τα άλλα δύο από τους ανεξάρτητους οίκους American Appraisal και C.B. Richard Ellis.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί η εκτίμηση που διατυπώνει στην επιστολή του ο κ. Μουρμούρας, ότι «η ζημιά του Δημοσίου δεν είναι αποτέλεσμα της εκτίμησης της αγοραίας αξίας των ακινήτων που έγινε από το ΣΟΕ, αλλά της αλλαγής των χαρακτηριστικών με τα οποία αυτά μεταβιβάσθηκαν».

Πάντως ο κ. Μουρμούρας είναι ανάμεσα στους πρώτους μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν αύριο στην προανακριτική και αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα νέα ερωτήματα περί της εκτίμησης των εκτάσεων.

Οι υπόλοιποι μάρτυρες που έχουν κληθεί στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Στυλιανός Γκρόζος, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αναστάσιος Γαβριηλίδης.