«Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτή την χώρα ούτε μια κριτική δεν μπορείς να κάνεις. Εγώ δεν είπα ότι θα πέσει η κυβέρνηση. Ήταν μια ομιλία μου όπου είπα ότι οι κυβερνήσεις οι αριστερές στην Λατινική Αμερική, που έχουν αρχίσει να χάνουν την εξουσία, απέτυχαν γιατί είχαν καλές προθέσεις και παρ’ όλα αυτά δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη δημόσια διοίκηση και την οικονομία, να την εκσυχγρονίσουν. Αυτό είπα και για την Ελλάδα».

Με αυτή τη δήλωση απάντησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, στον σάλο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα περί σχολίων που έκανε και σύμφωνα με τα οποία φέρεται να έχει πει ότι η κυβέρνηση θα πέσει από «απειρία ή ανικανότητα».

«Δεν αρκεί να τρέχει ο Τσίπρας από το ένα Συμβούλιο Κορυφής στο άλλο, αλλά πρέπει να υπάρχει και μια νοικοκυρεμένη διαχείριση της καθημερινότητας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πέσει από το ασφαλιστικό, ούτε ίσως από το προσφυγικό που άλλοι μας φόρτωσαν. Θα πέσει επειδή, από απειρία, ανικανότητα ή απλώς εγκληματική αδιαφορία, δεν μπορούμε να λύσουμε τα απλούστερα προβλήματα του κόσμου», φέρεται να είπε χθες ο κ. Κούλογλου.