Η χώρα οδηγείται σε εκλογές εκτιμά ο ΛΑ.Ο.Σ., με αφορμή την προσεχή επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κωστής Αϊβαλιώτη «όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε εκλογές» αφού, όπως υποστηρίζει, «η τρόικα θα βρει ανεπαρκή ευρήματα κατά την προσεχή επίσκεψή της στην Ελλάδα».

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το ΛΑΟΣ, «μπορεί να δώσει άλλοθι στην Ευρώπη για να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων του περασμένου Ιουλίου, κάτι που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στις εκλογές».

Επίσης ο ΛΑΟΣ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την επαναδιαμόρφωση των κριτηρίων για τους δικαιούχους του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), θεωρεί ότι «η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η εθνική βιώσιμη σύνταξη». Κατά την εκτίμηση του κόμματος «αν περιμένουμε από εμβαλωματικές λύσεις τύπου ΕΚΑΣ, τότε όλοι θα οδηγηθούν στην απόλυτη πενία».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην οικονομία ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ θεωρεί ότι «κανένας δείκτης της οικονομίας δεν δείχνει προοπτική ανάκαμψης”.

Τέλος, ο ΛΑΟΣ εκτιμά ότι «τουναντίον η επέκταση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ θα επιδεινώσει την ήδη απελπιστική κατάσταση της αγοράς».