Το Ποτάμι πρέπει να εγκαταλείψει το φοβικό «σύνδρομο του σκαντζόχοιρου» και να βγει επιθετικά στην κοινωνία, χωρίς αναστολές, τόνισε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του κόμματος, Σπύρος Δανέλλης.

«Να βγούμε επιθετικά με τις δικές μας προτάσεις, χωρίς φοβίες, χωρίς αναστολές. Να φύγουμε από το σύνδρομο του σκαντζόχοιρου, το οποίο θεωρώ ότι μας κόστισε πάρα πολύ και μας χαρακτήρισε το τελευταίο διάστημα», επισήμανε ο κ. Δανέλλης.

Με αφορμή το συνέδριο του κόμματος, ο κ. Δανέλλης επισήμανε ότι μέσα από τη λεγόμενη επιθετική πολιτική προς την κοινωνία θα φανούν οι εκλεκτές συγγένειες, οι κοινές πρωτοβουλίες και -όπως είπε- και οι στενές συνεργασίες ή οι συνενώσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι παρά τις διαφοροποιήσεις δεν υπήρξε αμφισβήτηση από στελέχη στην επανεκλογή του αρχηγού του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη.

«Υπήρξε όμως αμφισβήτηση στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κόμμα και ελπίζουμε ότι οι διορθωτικές κινήσεις θα είναι θετικές», σχολίασε ο κ. Δανέλλης, διευκρινίζοντας ότι μέσω του συνεδρίου επιχειρήθηκε επανεκκίνηση του κόμματος και πρόσθεσε: «Δεν διαφωνεί ούτε ο Ιάσωνας Φωτήλας, ούτε ο Σπύρος Λυκούδης ούτε ο Θεοχάρης, σ’ ένα σημαντικό βαθμό στη γενικότερη αντίληψη ότι πρέπει αταλάντευτοι εμείς να κρατήσουμε το χώρο ύπαρξής μας».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι παρά την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης έχει πολύ μακρύ δρόμο να διανύσει προκειμένου, όπως υπογράμμισε ο κ. Δανέλλης, να πείσει και να φέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δική του ατζέντα, στη δική του φιλοσοφία, την εκσυγχρονιστική. «Ο δρόμος είναι μακρύς. Μέχρι τότε όμως και μέχρι να αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει η ΝΔ, εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι μπορούμε να καλύψουμε το χώρο του φιλελεύθερου κέντρου», επισήμανε.