Με τα συλλυπητήρια του για την απώλεια των 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αισθάνομαι οδύνη για την απώλεια των 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Άσκηση αποπροσανατολισμού από τον πρωθυπουργό. Η κοινωνία είναι σε αναβρασμό, η οικονομία είναι σε τέλμα και κρίσιμες αποφάσεις για την εθνική κυριαρχία της χώρας παίρνονται ερήμην του ελληνικού λαού. Η πολιτική αβεβαιότητα επανέρχεται στη χώρα με ευθύνη δική σας. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και συμπεριφέρεται με τακτικισμούς, ενώ διχάζεται τους Έλληνες. Όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι απέναντί σας, γιατί τους είπατε ψέματα», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η στάση μας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι απλή. Στηρίζουμε την ελεύθερη αγορά αλλά πάντα με τον έλεγχο της αρχής. Κανείς δεν διαφωνεί για έλεγχο, αλλά εσείς δεν το πάτε εκεί. Θέλετε να καταστήσετε τον Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των ΜΜΕ».

«Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής. Εσείς κ. Τσίπρα είστε η διαπλοκή. Είστε πιο παλιό και από το παλιό. Νομοθετείτε μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Καταργείται το ΕΣΡ. Ο δρόμος που ακολουθείτε είναι ολισθηρός δρόμος. Είναι βέβαιο ότι η διάταξη αυτή θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των Βρυξελλών. Αρκετά προβλήματα έχει η χώρα και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να αντιμετωπίζεται όπως η Πολωνία. Δημιουργείτε θεσμικό Grexit» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Επιστρέψτε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ πίσω εκεί που ανήκουν και εμείς θα ψηφίσουμε κατ’ ευθείαν την νέα σύνθεση του οργάνου. Χρειάζεστε υπενθύμιση για το τι λέει το Σύνταγμα. Ο έλεγχος και η επιβολή άπτονται του ΕΣΡ. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος συνταγματολόγος για να καταλάβει πως ο έλεγχος του κράτους γίνεται μέσω του ΕΣΡ. Τα πράγματα είναι απλά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργός σημείωσε: «Αναφερθήκατε στις τέσσερις άδειες. Έχω κάποια ερωτήματα: Γιατί μόνο 4 και όχι 14 άδειες. Δεν θέλετε να υπηρετήσετε την πολυφωνία;  Το ξέρετε και εσείς πως δεν υπάρχει ο παραμικρός περιορισμός στην έκδοση αδειών. Αναφερθήκατε στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό τοπίο κύριε Τσίπρα. Αναφερθήκατε στο πόσα κανάλια λειτουργούν, όχι στις άδειες. Η αγορά επέβαλε αυτό τον αριθμό. Αλήθεια: Γιατί δεν περιορίζεται και τον αριθμό λειτουργίας κινηματογράφων ή κομμωτηρίων; Έτσι αντιλαμβάνεστε την ελεύθερη αγορά».