Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού για την Προστασία του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια με βόμβες μολότοφ, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Απαντώντας ο κ. Τόσκας στις κατηγορίες του κ. Παπαθεοδώρου, που έκανε λόγο για ανύπαρκτη αστυνόμευση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, παρά τις επανειλημμένες όπως είπε προειδοποιήσεις του κόμματος, αλλά και για επικίνδυνη ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, έκανε λόγο για υποκρισία.

«Αυξήσαμε την αστυνομική δύναμη που βρίσκονταν εκτός του κτιρίου, και από 5 που ήταν διαθέσαμε 17 αστυνομικούς. Αν δεν τους χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δικό μου θέμα αλλά δικό του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι υπήρξαν παράπονα των κατοίκων της περιοχής από την αύξηση της παρουσίας της αστυνομικής δύναμης, ενώ σημείωσε ότι «ήταν κεραυνός εν αιθρία η αντίδραση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά», καθώς όπως είπε πριν την επίθεση υπήρχε μία εξαιρετική συνεργασία με στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Παπαθεοδώρου επέμεινε ότι υπήρξε επικίνδυνη ολιγωρία από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει σοβαρά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανίτης όταν ομάδα νεαρών πέταξαν μολότοφ, η οποία τον βρήκε στην πλάτη.

«Πείτε μας ποια είναι η στρατηγική σας; Αφήστε τα παιδιά να ρίχνουν μολότοφ;» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου αφήνοντας αιχμές για «ενδεχόμενες άλλες συμφωνίες με την περιοχή».

«Συνεχίζετε τις προσωπικές επιθέσεις, όπως και τους υπαινιγμούς για συμφωνίες. Δεν περιμένω να με βαθμολογήσει κάποιος για την ασφάλεια του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη στιγμή για την ασφάλεια του ΠΑΣΟΚ αυξήθηκε η αστυνομική διμοιρία. Δεν μπορεί να είναι συνεχής σε όλους τους χώρους», αντέτεινε ο κ. Τόσκας, τονίζοντας παράλληλα ότι 103 αστυνομικοί έχουν διατεθεί για πολιτικά πρόσωπα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλοι 61 για τη ΝΔ.

«Η ασφάλεια είναι επαρκής, οι κίνδυνοι είναι γνωστοί και ας μην το αντιμετωπίζουμε υποκριτικά το θέμα. Σε περιοχές με βεβαρημένη παραβατικότητα δεν παρουσιάστηκαν τώρα τα φαινόμενα αυτά. Εμείς αυξήσαμε τη φύλαξη στη περιοχή αυτή, προσπαθούμε να δώσουμε λύση και να ανακατανέμουμε τις αστυνομικές δυνάμεις καλύτερα και αποτελεσματικότερα», κατέληξε ο κ. Τόσκας.