Ένα από τα πιο γνωστά θέατρα του Βερολίνου, το Volksbuhne («Λαϊκή Σκηνή»), επέλεξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για την παρουσίαση του κινήματός του «Democracy in Europe Movement 2025» (DiEM 25) ή στα ελληνικά «Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025».

Στην ιστοσελίδα του Volksbuhne δίδονται πληροφορίες για την εκδήλωση που θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με αυτές, όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει από κοντά την παρουσίαση του DiEM 25 θα πρέπει να πληρώσει 12 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέατρο Volksbühne υπήρξε αφετηρία για πολλά κινήματα, περιλαμβανομένων και ορισμένων που εργάστηκαν για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, όπως αναφέρει το euractiv.com.

«Έχουμε μια ευρωπαϊκή κρίση η οποία αποδομεί την Ευρώπη, οπότε ξεκινάμε 9 Φεβρουαρίου κάποιοι αιθεροβάμονες μία ουτοπική προσπάθεια δημιουργίας ενός τέτοιου κινήματος (movement), στο οποίο προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί αυτό το κάλεσμα που θα ξεκινήσει και συμβολικά από το Βερολίνο, την 9η Φεβρουαρίου, με ένα απλό σλόγκαν: “Ο εκδημοκρατισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης”», είχε δηλώσει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας μερικές μέρες νωρίτερα στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.

varf