Νέα επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg με αφορμή τον 1 χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας ανέφερε: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε τι έπρεπε να γίνει αλλά τελικώς παραδόθηκε άνευ όρων», ενώ παράλληλα ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται υπό κατάρρευση.

«Αποτύχαμε» παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σχετικά με την επέτειο του «ενός χρόνου Αριστερά».

«Δεν καταφέραμε να πείσουμε την τρόικα και επομένως αποτύχαμε» επανέλαβε ο κ. Βαρουφάκης και εκτίμησε ότι το νέο πρόγραμμα βοήθειας δεν πρόκειται να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας. Ο πρώην υπουργός δήλωσε μάλιστα ότι ούτε ο Θεός και οι άγγελοί του δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα με την συγκεκριμένη συμφωνία.

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «γνώριζε τι έπρεπε να κάνει, αλλά αιχμαλωτίστηκε σε πολιτικές, οι οποίες και ο ίδιος ξέρει ότι είναι λάθος».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν μετανιώνει για τον τρόπο διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια της υπουργίας, δήλωσε: «Σαφώς και υπάρχουν πράγματα για τα οποία μετανιώνω. Άλλωστε αποτύχαμε».