Το δρόμο για τη Βουλή πήρε δικογραφία στην οποία καταγράφονται καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη με πρωταγωνιστή τον τέως πρωθυπουργό Γιώργος Παπανδρέου τον οποίο κατηγορεί για εκβίαση του συζύγου της Άκη Τσοχατζόπουλου προκειμένου να του αποσπάσει χρήματα.

Η μαρτυρία της Βίκυς Σταμάτη δόθηκε στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αμέσως μετά την απόδραση της από το Δαφνί και ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό.

Η επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση επέλεξε να μιλήσει στον εισαγγελικό λειτουργό και όχι ενώπιον του δικαστηρίου για στοιχεία που, όπως λέει, έχει στη διάθεση της από αφηγήσεις και εκμυστηρεύσεις   του συζύγου της αλλά και τηλεφωνικά ακούσματά της. Και αυτό γιατί φέρεται να εξέφρασε φόβους για τη ζωή της ενώ γνώριζε πως το αποτέλεσμα της   εισαγγελικής έρευνας θα έφτανε στη Βουλή, λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με τη Βίκυ Σταμάτη ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να ζήτησε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ απειλώντας μάλιστα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί μπλεγμένος . Η σύζυγος του πρώην υπουργού καταγγέλλει πως γνωρίζει ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιώργος Παπανδρέου ενεργούσε με αυτό τον τρόπο καθώς φέρεται να είπε στον εισαγγελικό λειτουργό πως είχε ζητήσει εκβιαστικά χρήματα και από άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η κ. Σταμάτη, σύμφωνα με πληροφορίες , κατέθεσε πως είχε ακούσει τηλεφωνική συζήτηση του συζύγου της με τον τέως διευθυντή εξοπλιστικών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος -όπως κατάλαβε- είχε ενδώσει στον εκβιασμό.

Η Βίκυ Σταμάτη αναφέρεται στην κατάθεση της και σε ένα ακόμη περιστατικό με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά έναν Λίβιο πρέσβη ο οποίος εμφανίζεται να είχε ρόλο μεσάζοντα. Σύμφωνα με την αφήγηση της ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν θυμάται, είχε πλησιάσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο προκειμένου να μεσολαβήσει για να φτάσει στα χέρια του κ. Παπανδρέου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο Α. Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τη σύζυγο του , αρνήθηκε και ο πρέσβης φέρεται να απευθύνθηκε στην συνέχεια σε λιβανέζο επιχειρηματία και φίλο του κ. Παπανδρέου για να βρει άλλο τρόπο για να παραλάβει τα χρήματα.