Στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιο από τα δύο κόμματα μεταρρύθμισε καλύτερα τη δημόσια διοίκηση αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του στον Real FM.

«Εμείς στη ΝΔ και μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη είναι πασιφανές ότι αλλάζει συνολικά ο πολιτικός χάρτης της χώρας κι αυτό εκπέμπει έναν εκνευρισμό ο οποίος φάνηκε στον άκομψο τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε ο κ. Τσίπρας -τον λέω άκομψο και χρησιμοποιώ ήπια λέξη – διότι δεν μπορεί δεύτερη ημέρα να τοποθετείται ο πρωθυπουργός της χώρας και να καταγγέλλει τον καινούργιο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης άνευ λόγου και αιτίας. Δείχνει πανικό αν μη τι άλλο», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «όσον αφορά το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων θα το έλεγα ότι είναι το ανέκδοτο, πρώτο ανέκδοτο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, του 2016. Αν είναι δυνατόν οι ιδεοληπτικοί, οι οπισθοδρομικοί και λαϊκιστές, το κατεξοχήν δημαγωγικό κόμμα της μεταπολίτευσης να μιλάει για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές και να κοιτά τη ΝΔ αρνητικά.

Αν είναι δυνατόν. Και το λέω αυτό διότι αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται στον δημόσιο διάλογο η μεγάλη κουβέντα για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι ένα μείζον κοινωνικό, πολιτικό, ηθικό και οικονομικό ζήτημα. Και εδώ μέσα ενσωματώνονται στις μειώσεις, τις μεγάλες των κύριων συντάξεων, των επικουρικών, τις άδικες και τις αχρείαστες όλο αυτό το πλαίσιο ιδεοληψίας του ΣΥΡΙΖΑ που ευθύνεται για τα αδιέξοδα που έχει οδηγήσει τη συζήτηση για το ασφαλιστικό».