Την απόσταση που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και υπό τον κίνδυνο ο νέος πρόεδρος να επιχειρήσει διεύρυνση προς κάθε κατεύθυνση, τόνισε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της, στο εργοτάξιο του μετρό στη Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό.

«Μια και είμαι εδώ, θέλω να ευχηθώ και δημόσια συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο της Ν.Δ. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η συντηρητική παράταξη επέλεξε για δεύτερη φορά να εκλέξει τον αρχηγό της με τη συμμετοχή της βάσης της, τη συμμετοχή των πολιτών της κοινωνίας. Είναι μια πρόταση του ΠΑΣΟΚ που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Με τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη μας χωρίζει άβυσσος. Οι νεοφιλελεύθερες εξάλλου αντιλήψεις εφαρμόζονται καθημερινά και από αυτή την κυβέρνηση με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ασφαλιστικό. Εμείς έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε για να δυναμώσουμε το δικό μας σπίτι που είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και σε αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβω άμεσα νέες πρωτοβουλίες» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.