«Οι πολίτες μας περιμένουν τις ξεκάθαρες εξηγήσεις σας και όχι με καθυστέρηση διδόμενες διαψεύσεις», τονίζει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Όπως σημειώνει το κόμμα, «ένας πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στον Άρειο Πάγο και έδωσε συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία που όπως ξεκάθαρα αναφέρει αποδεικνύουν την σχέση βουλευτών της κυβέρνησης με εγχώριους τρομοκράτες. Ζητά δύο φορές “ευχαριστώ” από τον Πρωθυπουργό που τον προστάτεψε».

Η Ένωση Κεντρώων διερωτάται: «Τι ξέρετε κύριε Τσίπρα που δεν το ξέρουν οι πολίτες; Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που αποκρύπτετε από τον ελληνικό λαό; Αντιλαμβανόμαστε την αμηχανία σας απέναντι σε αυτά τα γεγονότα; Κρύβετε κάτι;».

«Ζούμε σε επανάληψη τις ημέρες του καλοκαιριού»

Σε μια δεύτερη ανακοίνωσή της σχετικά με τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, η Ένωση Κεντρώων σημειώνει: «Δυστυχώς αλλά ζούμε σε επανάληψη τις ημέρες του καλοκαιριού. Η βαρουφάκειος τακτική με τα καλοστημένα επικοινωνιακά παιχνίδια λαμβάνει σάρκα και οστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει τη γραμμή ότι για άλλη μια φορά οι ξένοι μας πιέζουν και η κυβέρνηση μάχεται για να διαπραγματευτεί. Η Ένωση Κεντρώων πιστεύει ότι και πάλι θα υποπέσετε στο λάθος να φτάσετε μέχρι την άκρη του γκρεμού ώστε πανικόβλητοι να δεχθείτε όλες τις αξιώσεις των ξένων, δηλαδή η διαπραγμάτευση θα οδηγήσει στην πλήρη επικράτηση των δανειστών».