«Από την Ευρωπαϊκή Ένωση τέθηκε επιτακτικά μια μεγάλη αύξηση των χώρων υποδοχής στην Ελλάδα και αυτή είναι η πίεση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς έχουμε αναφέρει ότι για να δημιουργηθούν μεγαλύτεροι χώροι υποδοχής, θα πρέπει να υπάρξει και πρόσθετη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ζητείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση η δημιουργία 50.000 θέσεων υποδοχής στην Ελλάδα και ότι «ο υποτιθέμενος συμβιβασμός είναι ότι θα δημιουργηθούν 30.000 σε δομές και 20.000 σε επιδοτήσεις ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Αυτή είναι η συμφωνία. Χρονικός ορίζοντας επ’ αυτού δεν υπάρχει».

Επίσης ο γγ τόνισε πως «η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση επί του αντικειμένου δεν επαρκεί ούτε για αυτά που έχει δεσμευτεί η χώρα μέχρι στιγμής, ούτε για την ανάπτυξη και άλλων 40.000 θέσεων, που είναι η διαφορά. Έχουμε πει ότι θα χρειαστεί πρόσθετη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αναφέρονται στο statement της μίνι Συνόδου Κορυφής τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι μπορεί να είναι και μέσω έμμεσης χρηματοδότησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Είμαστε σε επαφή με την Ύπατη Αρμοστεία».