«Θέλει περίσσιο θράσος να απευθύνεσαι με τέτοιες εκφράσεις και αντί να μιλήσεις για το νομοσχέδιο, να εγκαλείς την αντιπολίτευση για διαφορετικά ζητήματα», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Στην ομιλία του περιπλανήθηκε από την ενημέρωση στη Σύνοδο Κορυφής -όπου δεν έγιναν μόνο αυτά (που είπε)- αλλά έγιναν κι άλλα. Μήπως ξεχνάει κανείς την παρέμβαση Μοσκοβισί να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο; Δεν σας ενόχλησε εσάς αυτό; Μαθαίνω κιόλας ότι χτες στη συζήτηση με τη Μέρκελ της είπε ότι το αδελφό κόμμα (σ.σ. της ΝΔ) δεν θα το ψηφίσει. Αναρωτιέται αν το αδελφό κόμμα (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε στα άλλα κοινοβούλιο τη συμφωνία που εμείς ψηφίσαμε; Φτάσατε στο σημείο να κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει “ντα”. Να φωνάζετε τη Μέρκελ να μας μαλώσει;», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε λέγοντας πως η ΝΔ «δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» και πως ότι είναι προς όφελος της χώρας, η ΝΔ θα το ψηφίζει, αλλά ότι αυξάνει φόρους θα το καταψηφίζει.

Κατόπιν ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στη φράση του πρωθυπουργού ότι οι τελευταίες εκλογές ήταν οι πρώτες που έγιναν μετά την ψήφιση Μνημονίου και  ο λαός γνώριζε τις πολιτικές που θα εφαρμοζόντουσαν: «Πριν τις εκλογές του ΄12 είχαμε ήδη ψηφίσει μνημόνιο και οι πολίτες ήξεραν τι θα γινόταν. Στις εκλογές του Γενάρη, γνώριζαν πού θα πάμε».

«Προκηρύξατε τις εκλογές για να μην προλάβει ο λαός να ξέρει τι θα ψηφίσει. Ας μην είχατε μεταθέσει τις πληρωμές για το Νοέμβριο. Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και αυτό θα σας το συγχωρήσουμε ποτέ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σας άκουσα να μας λέτε για τους φόρους. Οι φόροι που εμείς εισπράξαμε το ’14, ξαναγύρισαν στη αγορά γιατί πληρώσαμε τα χρέη προς του ιδιώτες. Εσείς όμως δεν θα τα γυρίσετε ξανά στην αγορά, θα πάνε σε ελλείμματα. Εμείς είχαμε αρχίσει την ανάπτυξη κι εσείς μας γυρίσατε στην ύφεση», τόνισε και αναρωτήθηκε αν υπάρχει πουθενά στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση πρόσημο αναπτυξιακό. Αντίθετα, «μας λέτε για άλλα, για πόθεν έσχες, για λίστα Λαγκάρντ για όλα τα άλλα εκτός από τα μέτρα που φέρατε για ψήφιση».

Αναφορικά με την κάλυψη που έδωσε ο πρωθυπουργός στον κ. Σταθάκη για το 1 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Ο κ. Τσίπρας έγινε δικαστής κι εξέδωσε απόφαση; Μας είπε ότι όλοι είναι αθώοι! Πώς ενημερώθηκε; Πού το κατάλαβε; Είδε που πήγαν αυτά από το πόθεν έσχες; Οι έντιμοι δικαστές θα βγάλουν τις αποφάσεις, όχι η κυβέρνηση όχι η εκτελεστική εξουσία. Δεν θα μας τρομοκρατήσετε. Όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι, να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθεί ανεξάρτητα της παράταξης που βρίσκεται η ΝΔ δεν φοβάται οποιαδήποτε έρευνα. Μην προσπαθείτε να μας τρομάξετε».