Μεγάλη γκρίνια παρατηρείται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για φορολογικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου. Το πολυνομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και ψηφίζεται την Πέμπτη, ενώ κατά πληροφορίες προωθούνται ορισμένες διορθώσεις προκειμένου να καλυφθούν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης και να ψηφίσουν τα πρώτα μνημονιακά μέτρα.

Ωστόσοφαίνεται πως αν υπάρξει διαφοροποίηση αυτή θα προέλθει από τον άλλο κυβερνητικό εταίρο, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και συγκεκριμένα τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του κόμματος ενημερώθηκαν για το πολυνομοσχέδιο και διατυπώνουν απορίες, ενστάσεις αλλά και διαφωνίες.

Οι ενστάσεις εστιάζονται σε τέσσερα ζητήματα – τον ΕΝΦΙΑ, τις 100 δόσεις, τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων και το ύψος των προστίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα των 100 δόσεων το αρμόδιο υπουργείο να επανεξετάζει το ενδεχόμενο να μην μπορεί κάποιος να χάσει τη ρύθμιση, επειδή έχει δυσκολέψει η φοροδοτική του ικανότητα, ενώ εξετάζεται αλλαγή στη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων.

Για τον ΕΝΦΙΑ ωστόσο έγινε ξεκάθαρο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή.