Ζυμώσεις για τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης στο χώρο της Κεντροαριστεράς προανήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στις επικείμενες εκλογές της Κυριακής.

«Θεωρώ ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική διακυβέρνηση και αυτή μπορεί να εκφρασθεί με άξονα και σταθερή αναφορά στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, ενώ αναφερόμενος στο σενάριο του μεγάλου συνασπισμού τόνισε πως «η πίεση που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού εκφράζει την ανάγκη διαφόρων κέντρων, ξενων και ευρωπαϊκών να εντάξουν όλα τα κόμματα, άρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια γραμμή με τις μικρότερες δυνατές αποκλίσεις».

Αναφερόμενος στα εσωτερικά της ΔΗΜΑΡ μετά και την αποχώρηση του ιδίου και μελών που στάθηκαν επικριτικά στη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «αυτή η ΔΗΜΑΡ που προβάλλεται ως εταίρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που αποφασίσαμε κάποτε να ιδρύσουμε. Δεν υπάρχει η Δημοκρατική Αριστερά, η μεγάλη πλειονότητα των μελών της Κ.Ε και των στελεχών έχουν αποχωρήσει. Προωθείται από τα στελέχη αυτά η δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης όχι κόμματος, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων αλλά και τη διαμόρφωση πολιτικών αποτυπωμάτων, συνθηκών και στοιχείων για την ενότητα της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Αριστεράς».

Παράλληλα, επανέλαβε τις βολές του προς τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατική απόφαση μιας μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ να συνεργασθεί πολιτικά με το ΠΑΣΟΚ».