«Δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Καλαμάτα, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι «Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές της συμμαχίας του ‘ναι’ σε όλα, δεν χρειαζόμαστε τις παραινέσεις τους, δεν χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία τους. Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων. Που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε το λαό έξω από το λάκκο που αυτοί 40 χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα». Ο κ Τσίπρας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ έδωσε έναν αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου, που κανένας άλλος δεν τόλμησε να δώσει. «Και ο αγώνας αυτός, ο αγώνας της επτάμηνης διαπραγμάτευσης συντάραξε όλη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με αποτέλεσμα δημοψηφίσματος, σημείωσε ότι απέτρεψε τα σχέδια που απεργάζονταν οι πιο σκληροί και αντιδραστικοί κύκλοι της Ευρώπης, για αποπομπή της Ελλάδας από το Ευρώ, «ώστε να λειτουργήσει σαν παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε λαό που τολμά να σηκώνει κεφάλι και να αγωνίζεται. Όχι μόνο απετράπησαν αυτά τα σχέδια, αλλά η κυβέρνηση πέτυχε και μια συμφωνία που μπορεί να δώσει προοπτική στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία»

Αναφερόμενος και στον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τόνισε  πως «αν δεν ήταν επικίνδυνη η δημαγωγία του θα ήταν κωμική» και πως ο λαός κατανοεί ότι η επιστροφή της ΝΔ στην διακυβέρνηση θα σημάνει απόσυρση όλων των μέτρων ανακούφισης του προηγούμενου επταμήνου.

«Το μήνυμα που έρχεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ότι κάθε μέρα που περνά ο λαός μας ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι κάθε μέρα που περνά ο λαός μας κάνει το δίλημμα της 20ης Σεπτέμβρη καθαρή επιλογή. Ότι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε: Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε:

«Ήρθα στην πόλη αυτή με το δίλημμα: στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Φεύγω με τη βεβαιότητα ότι η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι του λαού μας. Και από την άλλη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση αγώνα και μάχης».