Επικίνδυνα αυξήθηκε το πολιτικό θερμόμετρο εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, το βράδυ της Δευτέρας στο στούντιο της ΕΡΤ, όπου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης αντάλλαξαν «βαριές» εκφράσεις. Μάλιστα όταν το κλίμα έγινε παραπάνω από εκρηκτικό ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ  αποχώρησε από το στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης.

Το φραστικό επεισόδιο άρχισε όταν ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ρώτησε τον υποψήφιο με την Νέα Δημοκρατία βουλευτή, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ποιους αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να λάβει την απάντηση όλους τους Έλληνες. Τότε ο κ. Σκουρλέτης αποκάλεσε «ψεύτη» και «αδαή» τον κ. Κεφαλογιάννη ο οποίος με την σειρά του τον αποκάλεσε «ανόητο» και συνέχισε λέγοντας: «Ως ανόητος δεν θα παραιτηθείτε από βουλευτής».

Οι τόνοι ανέβηκαν κι άλλο με τον Σκουρλέτη να επαναλαμβάνει στον κ. Κεφαλογιάννη «Είστε ψεύτης, χυδαίος, άσχετος και αδαής και τον κύριο Κεφαλογιάννη να απαντά: «Εγώ έχω σπουδάσει στο London School of Economics, εσείς τι σ… έχετε κάνει;».

Το επεισόδιο έληξε με τον κ. Σκουρλέτη να αποχωρεί από το πάνελ και τον κ. Κεφαλογιάννη να του λέει: Στο καλό.