Για επιλογή της κυβέρνησης να δραπετεύσει μέσω των εκλογών μίλησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και είπε πως μετά από ένα ολέθριο επτάμηνο διακυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας αφήνει πίσω του καμένα σπαρτά.

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-MΠΕ την παραίτηση της κυβέρνησης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από ένα εντελώς ολέθριο επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας, παραιτείται από την πρωθυπουργία, αφήνοντας πίσω του καμένα σπαρτά.

Επιλέγει να δραπετεύσει μέσω των εκλογών επιδιώκοντας να επιλύσει με αυτό το τρόπο, αδύναμος και αναποφάσιστος πάντα, τη διάσπαση του κόμματός του και την προσωπική του αμφισβήτηση.

Και το κάνει αδιαφορώντας για την κρίσιμη κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα από δικές του επιλογές. Από την ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης και τη διαπραγματευτική τακτική του Βαρουφάκη, που μας πέρασε ξυστά από το GREXIT, μέχρι το μεγαλειώδες φιάσκο του δημοψηφίσματος, τις κλειστές τράπεζες και το σκληρό «Μνημόνιο της Αριστεράς».

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Γιατί πίσω από τα αδιέξοδα του κ. Τσίπρα κρύβεται η πανηγυρική κατάρρευση όλης της αντι-μνημονιακής ψευδολογίας που δηλητηρίασε την πολιτική ζωή, δίχασε τεχνητά την κοινωνία και εκτίναξε τα εκλογικά ποσοστά του συνονθυλεύματος των άπειρων συνιστωσών.

Τώρα, όμως, τα ψέματα τελείωσαν. Ο λαϊκισμός που υπονόμευσε την χώρα για χρόνια έφαγε τα ψωμιά του. Τώρα ήλθε η ώρα για όλους να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Γιατί τώρα οι πολίτες γνωρίζουν πλέον τι σημαίνουν τα παχιά λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις των καιροσκόπων και των τυχοδιωκτών της πολιτικής.

Ιδιαίτερα οι αγρότες, που έδωσαν τον περασμένο Γενάρη την πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τους έφερε την αγριότερη από ποτέ φορολόγησή τους, με αύξηση του φόρου εισοδήματος στο 20% και 26%, με φορολογία για πρώτη φορά των επιδοτήσεων, με εκτίναξη της προκαταβολής φόρου, με κατάργηση φοροελαφρύνσεων, όπως η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, με την κατάργηση κάθε χρονικού περιορισμού στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος. Πιστεύω, λοιπόν, ότι στις επικείμενες εκλογές θα επικρατήσουν οι φωνές της λογικής και της συνέπειας. Η Νέα Δημοκρατία, παρά τα λάθη που διέπραξε στο παρελθόν, απέδειξε ότι δεν παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, δεν τον «φλόμωσε» με παραμύθια. Στάθηκε πάντοτε δύναμη πολιτικής υπευθυνότητας που βάζει υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον. Και αυτό είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα το εκτιμήσουν και θα καταδειχθεί στις κάλπες».