Στην ετοιμότητα του υπουργείου Εσωτερικών για μια ενδεχόμενη προκήρυξη προσφυγής στις κάλπες αναφέρθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης σε δηλώσεις του στον Βήμα FM.

Όπως σημείωσε, «το υπουργείο Εσωτερικών έχει τόσο μεγάλη τεχνογνωσία από τις εκλογές, που το απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο στο δημοψήφισμα, όπου μέσα σε έξι μέρες το πραγματοποίησε χωρίς καμία παρατυπία. Άρα, με την έννοια της τεχνογνωσίας, είναι έτοιμο. Με την έννοια της πρακτικής, δηλαδή των τεχνικών στοιχείων, π.χ. προμήθειες, θέλω να σας πω ότι δεν είναι έτοιμο, διότι βάσει νομοθεσίας, μπορεί να ετοιμαστεί μόνο με την προκήρυξη των εκλογών».

«Όχι, δεν υπάρχει (σ.σ.: ανάκληση αδειών διευθυντών και τμηματαρχών). Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διευθυντές, οι οποίοι είναι σε άδεια και από τη Δευτέρα – απ’ ό,τι έχω τα στοιχεία, τα οποία τα είχα ανεξάρτητα από τις εξελίξεις – θα είναι το 90% στη θέση του», διευκρίνισε ακόμη.

Για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, ο κ. Πουλάκης δήλωσε ότι «από τις πρώτες ψηφοφορίες που ήταν π.χ. το να δώσουμε εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, από τις άλλες δύο επόμενες ψηφοφορίες που ήταν τα δύο προαπαιτούμενα, είχε φανεί ότι υπάρχουν περίπου 30 βουλευτές της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αντιτίθενται σε αυτή τη συμφωνία. Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση είχανε χάσει τη δεδηλωμένη και με την τέταρτη ψηφοφορία, έχασε και τη δεδηλωμένη από το συνταγματικό μίνιμουμ όριο, της κυβέρνησης μειοψηφίας. Άρα, αυτός ο ένας πολιτικός και συγχρόνως πρακτικός συνταγματικός λόγος, μας οδηγεί ότι πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα, κατά την προσωπική μου άποψη, εκλογές».