Συνεχίζεται και αναβαθμίζεται το έργο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας καθώς προστίθεται το αντικείμενο της Ναυτιλίας στις αρμοδιότητές του.

Τον τομέα αυτό θα τον διαχειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός, Χ. Παμπούκης, ο οποίος θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί και τις επενδύσεις που προωθούνται μέσω «fast track».

Ο αναπληρωτής υπουργός, Σ. Ξυνίδης, αναλαμβάνει τον τομέα του εμπορίου εκτός από την εποπτεία του τομέα της βιομηχανίας καθώς και την εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας Ανταγωνιστικότητας.

Ο νέος υφυπουργός, Θ. Μωραΐτης, αναλαμβάνει την εποπτεία του ΕΣΠΑ, της εφαρμογής του επενδυτικού νόμου αλλά και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο υπουργός, Μ. Χρυσοχοΐδης, θα διατηρήσει την εποπτεία του συνόλου του υπουργείου όπως και την ευθύνη του νομοθετικού έργου.

Σήμερα δεν ορκίστηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης αφού αναμένεται το σχετικό προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση του νέου υπουργείου, που θα λέγεται Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και στο οποίο ενοποιούνται τα υπουργεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Έως ότου συνταχθεί το νέο προεδρικό διάταγμα, που θα ορίζει τις αρμοδιότητες του νέου υπουργείου, ο Ι. Διαμαντίδης θα χειρίζεται τα θέματα ναυτιλίας, για όσο καιρό χρειαστεί, στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας στην Ακτή Βασιλειάδη.