«Οι περιστάσεις απαιτούν από τον κάθε πολίτη και ιδίως από τον κάθε πολιτικό να κάνει το μεγάλο εθνικό πρόβλημα προσωπικό του ζήτημα και όχι να προσπαθεί να κάνει το προσωπικό του ζήτημα εθνικό πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.

«Αυτή την ώρα ο λαός απαιτεί να είμαστε παρόντες και όρθιοι πηγαίνοντας από το “εγώ” στο “εμείς”, χωρίς να μοιραζόμαστε ανάμεσα στο “εμείς” και το “εσείς”. Αυτή η αντίληψη αναδεικνύεται από την πολιτική προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής μας», είπε ο κ. Ρέππας.

Ο υπουργός Υποδομών είπε ότι «το μεγάλο πρόβλημα του δημόσιου χρέους μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Η χώρα μπορεί να γίνει αξιόπιστη και ισχυρή διαπραγματευτικά, ώστε να αντιμετωπίσει το σύνολο των προβλημάτων της, αν αλλάξει».

«Ο τόπος έχει ανάγκη όχι από μεταρρυθμιστές, από μεταρρυθμίσεις, όχι από σωτήρες, αλλά από σωτηρία, όχι από αλλαγές, από αλλαγή και αυτή η αλλαγή, επιτέλους έφτασε η ώρα με την εντολή του πληγωμένου λαού, και πρώτη ύλη τα προβλήματά του που δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για να κάνουμε αντιπολίτευση για να φθείρουμε τον αντίπαλο, αλλά για να τα λύσουμε, για να ζήσει καλύτερα ο λαός και να προοδεύσει», κατέληξε ο κ. Ρέππας.